Wednesday, March 3, 2010

24. dan - 3. mart. 2010

Jutros je mama rekla da je spavala skoro celu noc. Kaze da se probudila oko 3:30, ukljucila masinu sa pranje vesa (jeftinija struja - !@@@#!@!) i nastavila da spava. Probudila se oko 6:45, kad i ja.

Dao sam joj casu razblazenog rasola (pola filtrirana voda, pola rasol koji je napravio ujka-Trajce). Nakon toga uvin caj. FOCC je sledio oko 7:45.

Ja sam isao da radim na terasi oko 9:00. Ofarbao sam grede po treci put i deo ograde. Mislim da cu poceti da vracam sve nazad vec sutra.
Skuvao sam mami cveklu i boraniju za rucak. Ostavio sam u kuhinji da pojede kasnije. Samo treba da sipa malo maslinovog ulja, belog luka i soli. Voila! Ali kad ona ne voli maslionovo ulje :-( Ipak ce da pojede... ja sam diktator.

Oko 11:00 sam se spremio da idem po lekove. Mozda sam zaboravio da kazem juce da smo zvali sluzbu Kucne Nege oko 18:30 i rekli im da nam nedostaje lekova buduci da deo lekova ne mozemo da kupimo bez recepta (Trodon). Oni su mi rekli da dodjem danas (sreda) po recepte i da odem i preuzmem iste u bilo kojoj drzavnoj apoteci uz minimalnu participaciju.
Nakon toga sam isao do Dusanovca a onda na Bezanijsko groblje na ujka-Siminu sahranu. Primedba svima koji citaju da mama jos ne zna da je ujka-Sima umro. Juce sam joj rekao da je on u veoma teskom stanju i da se bori za zivot. Istog trenutka je promenila lice i pocela malo teze da dise. Pored toga sto joj je tesko jer je i on veoma bolestan (koliko ona zna), njoj je najveci problem (u glavi a i na terenu) to sto nema nikog na koga moze da se osloni nakon sto se ja i Vlada vratimo nazad. Reao sam joj da radim na tome, i da cu danas da zovem jednu agenciju i raspitam se za njihove uslove.
Sahrana je pocela u 14:00 i trajala do 14:45. Zvao sam Lidiju da bi mami osigurao pomoc dok sam odsutan. Bilo je oko 50-ak ljudi. Neke nisam prepoznao, a neki nisu mene prepoznali.
Morao sam da krenem nazad odma da mama ne bi nesto posumnjala. Isao sam nazad preko nove petlje/mosta od Surcina. Trebalo mi je 20-ak minuta a od aerodroma to Pevca ne vise od 15 minuta sve auto-put bez ijednog semafora. Fenomenalno.
Kuci je bila Lidija. Kaze a i vidim i sam, da su sredili celu kuci. Usisali, obrisali prasinu i hteli su da naprave palacinke za mene ali nisu imali dobro brasno. Kuca kao iz apoteke po maminom receptu. Lidija uporno spominje da je mama radila skoro svo vreme, par sati. :-) Nice!
Oko 16:00 je dosao cika-Dragan - stariji covek da mi pomogne da napravimo oluk oko kuce. Poslao ga je Mane. Sve smo se dogovorili. Cena je 140 E (ukljucujuci materijal, ruke i instalaciju) ali sam mu ja skrenuo paznju da kaze da je 50E ako mama pita. Ne mogu da se raspravljam oko toga.
Lidija je krenula kuci. Platio sam joj 1.200 din. Mama je rekla da je to mnogo a ja ne jer sam imao 'peace of mind'.

Oko 17:00 sam isao do Maxi-ja da kupim klopu. U povratku sam svratio do apoteke po lekove.
Btw, skrenula mi je paznju da vec nekoliko dana za redom ima veoma redovnu stolicu, mozda cak previse redovnu. :-) Ovo je dobro s'obzirom da je oduvek imala problema.

Za veceru sam joj spremio povrtnu supu sa malo piletine. Sve sam samleo tako da je vise izgledalo kao chorba. :-) Ima knjigu sa receptima da napisem kad se sve ovo zavrsi. :-)
Nakon toga sam joj dao redovnu turu vitamina i minerala.

Spremamo se za vece...

Cao svima!!!

1 comment:

  1. Jutros je mama rekla da je spavala skoro celu noc. Kaze da se probudila oko 3:30, ukljucila masinu sa pranje vesa (jeftinija struja - !@@@#!@!) i nastavila da spava. Probudila se oko 6:45, kad i ja.

    Dao sam joj casu razblazenog rasola (pola filtrirana voda, pola rasol koji je napravio ujka-Trajce). Nakon toga uvin caj.

    ReplyDelete