Monday, March 1, 2010

22. dan - 1. mart 2010.

Pocetak dana nije puno obecavao. Mama mi se zalila da nije mogla da spava nocas i da nije imala puno bolova pa nije uzimala Trodon. Ovo je odlicno. Spavala je do oko 7:30 mada mi je rekla da je zaspala tek oko 4:00.
Spremio sam joj sve po protokolu i oko 8:50 sam krenuo da zavrsim za predaju papira za drzavljanstvo. Sve bi bilo ok da me "shalterusha" nije vratila nazad i trazila da joj donesem potvrdu o prebivalistu. E sad sam morao da idem u Ljermontovu. A tamo jeza da te uhvati.
1. Shvatio sam da moram da uplatim 400,00 din. za administrativnu taksu
2. Morao sam da kupim uplatnicu
3. Cekao sam u redu da uplatim taksu (15 min.)
4. Nakon uplate idem na drugi sprat i tamo jos jedan red (jedno 20-30 ljudi)
5. Prvo moram da popunim orazac za izdavanje potvrde
6. Onda cekam jedno 45 min. i dolazim na red
7. Shalterusha gleda papire i nakon 5 minuta sam "vlasnik" potvrde o prebivalistu

Sad je vec 11:45 i vozim sto pre nazad kako bi predao i ovaj papir i mami spremio rucak i dao lekove.

Napokon sam zavsio papirologiju oko drzavljanstva i to je sad u "postupku" narednih 2-3 meseca. Lakse mi je bilo da dobijem kanadsko drzavljanstvo nego srpsko!!!!

Nakon rucka sam zvao Zokija, stigao je i Mane i zajedno smo od 13:30 do 18:30 uradili zamenu grede na severnoj terasi. Sad je krov osiguran. Slike cu da okacim kasnije. Samo za info stara greda je kompletno istrulila (otprilike 10-ak cm.) tako da bi bilo dovoljno da je neko sutnuo malo jace i deo krova iznad severne terase bi pao.

Evo slika:Ovo su slike koje sam slikao juce (nedelja) kad smo poceli da skidamo crep.
Kao sto sam rekao pomogli su mi Mica i Zoki. Svaka im cast.Nakon sto smo podigli horizontalnu gredu vidi se koliko je stradala stara noseca greda. Sva je bila iztrulila i bilo je samo pitanje dana kad ce sve da se srusi.
Ovde smo vec pri kraju. Novu gredu sam namazao sa dva sloja sadolina a u dno gde je greda isla sam stavio sloj ter papira. Nakon toga smo polako podesili vaser-vagom sve strane i spustili horizontalnu gredu.
Poslednja fotografija pokazuje izgled krova nakon sto smo spustili teret na zamenjenu gredu. Do kraja veceri smo vratili sve crepove. To cu da slikam sutra, kad budem zavrio sa farbanjem cele ograde na terasi.

Zvao sam Dr. Svetlanu. Ona mi je rekla da ne moram mami da dajem Carc30C svaki dan, mozda vise svaki drugi ili prema simptomima. Ako primetim da joj je teze, da je vise boli ili da je nervoznija, sto moze da bude i svaki drugi/treci dan (za sada). Buduci da smo juce (nedelja) peskocili davanje, a posto mi se mama zalila na tupe bolove u desnom delu ledja i stomaka odlucio sam da joj dam par kapi Carc30C. 18:15

Oko 18:45 sam poceo da spremam veceru. Povrtna supa sa malo pilechih grudi. Meso sam izvadio i samleo sam povrce i napravio nesto kao chorbu.

Izmasirao sam joj ledja maslnovim uljem i peglom zagrjao peskir koji sam joj stavi na ledja. Dosta ljudi sa raznih foruma prijavljuje da svoje bolove umanjuje toplim oblozima. Bolje da ne pije Trodon.

Sad je 20:15 i legla je da spava. Nije popila niti jedan lek koji inace pije. Bicu pored nje do daljnjeg / dok se ne probudi i onda cu joj pomoci sa lekovima koje mora da popije pre spavanja (bolovi/pritisak/za smirenje).

No comments:

Post a Comment